Barion Pixel

Főzzünk kávét – okosan!

Kávét sokféleképpen és sokféle eszközzel lehet készíteni. De minden kávérajongónál vitán felül áll a tézis, hogy egy jó kávéhoz jó minőségű kávéfőzőre is szükségünk lesz. A kávéfőzők szerteágazó világában barangolva azonban nehéz helyzetben vagyunk, ha ki szeretnénk választani a számunkra legmegfelelőbb eszközt. Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget.

 

A hagyományos

 

Kotyogós. Ez az a fajta, amit talán mindenki ismer és már-már nosztalgikus módon gondol rá. Még nagyanyáink konyhájából is ismerős lehet az alumínium eszköz tipikus formája, egyszerű használata, ennek ellenére sokan azt gondolják, hogy ez a készülék már idejét múlta, pedig nem így van. 

A hagyományos alumínium kotyogósok mellett – amikből egyébként akár piros színűt is választhatunk – megjelentek a rozsdamentes változatok is, amikkel még finomabb eszpresszót tudunk készíteni, egyszerre akár 2-4 fő részére. Vehetünk porcelán kiöntővel rendelkező típust, de létezik olyan elektromos fajtájú is, amely 12 adag kávét képes egyszerre lefőzni. 

Filteres kávéfőzők

 

Működését tekintve a filteres kávéfőző nem sokban tér el kotyogós társától. A felforrósított vizet a készülék a szűrőbe helyezett őrölt kávéba csöpögteti, majd azon keresztül folydogál a kiöntőedénybe a már elkészült kávénk. 

Főzzünk kávét – okosan! 

Azonban addig, amíg a kotyogóshoz elektromos-, indukciós-, vagy gáztűzhely használata szükséges, a filteres változatok általában áramról működtethetőek. További előnye, hogy a legtöbb típus alkalmas tea készítésére is, ráadásul a filteres főzővel egyszerre több (kb. 10-12) adag feketét is készíthetünk. 

 

Presszógépek

 

Általában 4-6 csésze kávé főzésére alkalmasak. Némelyik gép tejhabosító funkcióval is fel van szerelve, így segítségével gyerekjáték a cappuccino elkészítése. A komolyabb változatok

 

fűtött csészetartóval, automatikus öntisztító funkcióval, vízkő-eltávolító rendszerrel is el vannak látva. Csak egyetlen gombnyomás és máris indul az élvezet!

 

Az újító kapszulás

 

Csupán néhány éve jelent meg a piacon, de hamar sokak kedvencévé vált. Futurisztikus külsejüket tekintve ezen nincs is mit csodálkozni. Ha pedig még azt is hozzávesszük, hogy hányféle és milyen jó minőségű kávét tudunk velük készíteni, akkor belátjuk, méltán népszerűek ezek az eszközök. 

 

Működtetésük pofonegyszerű: megtöltjük vízzel, behelyezzük az éppen megkívánt italnak megfelelő kapszulát, megnyomjuk a gombot, majd néhány másodperc múlva már ihatjuk is kedvenc forró kávénkat. Vagy éppen hideget, mert hogy azt is tudunk készíteni.

 

A legtöbb kapszulás kávéfőzőt egyszerre nagyobb mennyiségű vízzel, illetve több kapszulával is feltölthetjük, így tényleg csak egy gombnyomás választ el a kedvenc gőzölgő feketénktől. Eszpresszó, cappuccino, vagy forró csoki? Már csak a választás nehéz. 

 

A mindentudó automata

 

Az automata kávéfőző gépek a legprofesszionálisabb eszközök mind közül, persze ez az árukban is tükröződik. Használatuk szintén egyszerű, viszont számtalan elkészítési módot kínálnak. Egyszerre általában egy - két csésze kávé elkészítésére alkalmasak őrölt, vagy szemes kávé használatával. 

 

Nyomógombos vagy digitális kijelző segítségével beállíthatjuk a kívánt paramétereket, sőt, személyre szabottan el is menthetjük a beállítást. A forró víz funkciót és az ital „hosszúságának” beállítását már az alapkészülékek is ismerik.

 

A nagyobb tudású, drágább változatok pedig csészemelegítő funkcióval, automata öblítő programmal, állítható magasságú kávékifolyóval kaphatók. Ajánlott otthoni és irodai használatra egyaránt.

 

…és lőn feketeség

 

Láthatjuk, hogy kávéfőző készülékekből hatalmas a választék és igazából csak ízlés dolga, melyiket választjuk. Van, aki szeret bíbelődni az elkészítéssel, saját maga darálja hozzá a kávét, odafigyel a megfelelő tömörítésre, ilyen esetekben egy kotyogós kávéfőző lehet a megfelelő választás.

 

Mások inkább a kényelemre és gyorsaságra esküsznek, így a rohanó mindennapokban egy automata készülék biztosan beválik. A változatosságot kedvelő kávéimádóknak pedig egy kapszulás gép használatában lelhetik a legnagyobb örömüket. Bármelyik változatot is választjuk, egy dolog mindegyikükben közös: a frissen lefőtt kávé semmihez sem hasonlító aromája!VIRÁG Kávéfőző kotyogós 4 személyes

Fatima VIRÁG Kávéfőző kotyogós 4 személyes


Készletről elérhető

8 990 Ft